COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au verificat peste 1.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în aceasta perioadă, având ca obiectiv siguranța cetățenilor.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 43 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat 10 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19,  7 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare, iar 3 misiuni pentru transport de persoane. Cele 7 misiuni de decontaminare au fost efectuate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, care a asigurat decontaminarea unei ambulanțe SMURD, autospecialei pentru transport victime multiple, dar și pentru 5 ambulanțe SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 218 locații, unde se află  331  persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 23  persoane se află în carantină (din care 4 persoane au intrat în carantină și 0 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.921 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 212 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 194 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).