COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au verificat peste 1.000 de persoane și aproximativ 20 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, având ca obiectiv siguranța cetățenilor. Totodată, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 31 .000 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la un centru de carantină și au constituit un număr de 48 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat 3 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constand în decontaminarea a trei ambulanțe SAJ.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 217 locații, unde se află 328 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 18 persoane se află în carantină (din care 0 persoane au intrat în carantină și o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.903 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 221 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 171 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).