COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au verificat peste 1.100 persoane și aproximativ 30 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, având ca obiectiv siguranța cetățenilor. De asemenea, au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu, fapte de natură economică, în valoare totală de peste 16.000 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la un centru de carantină și au constituit un număr de 27 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat 6 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 5 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare, iar 1 misiune pentru transportul unei persoane, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasată în carantină instituționalizată. Cele cinci misiuni de decontaminare au fost efectuate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, care a asigurat decontaminarea a 2 ambulanțe SMURD și 3 SAJ.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 210 locații, unde se află 315 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 19 persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină și o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.853 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 198 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 185 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).