COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii au participat la peste 900 misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. Astfel, au fost verificate peste 1.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. De asemenea, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 2 centre de carantină și au constituit un număr de 31 patrule mixte polițiști-jandarmi. Au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 1.500 lei.
Pompierii mehedințeni au efectuat trei misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. Cele trei misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 211 de locații, unde se află 346 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 persoane se află în carantină (din care 0 persoană a intrat în carantină și o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.977 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 228 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 161 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).