COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de alertă. Polițiștii au participat la peste 1.200 de misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. Astfel, au fost verificate peste 1.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. Totodată, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 2 centre de carantină și au constituit un număr de 32 patrule mixte polițiști-jandarmi. Au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 1.500 lei.
Au fost constituite și 5 patrule mixte polițist/polițist de frontieră.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 199 de locații, unde se află 341 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 persoane se află în carantină (din care 3 persoane au intrat în carantină și 0 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.910 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 206 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 225 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).