COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii au participat la peste 850 misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19. Astfel, au fost verificate peste 750 persoane și peste 25 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. Totodată, au fost aplicate 86 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică, nerespectarea prevederilor Lg 61/1991 și alte contravenții, în valoare totală de peste 25.000 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 2 centre de carantină și au constituit un număr de 49 patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 213 de locații, unde se află 368 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 15 de persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină și 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.929 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 76 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 310 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).