COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 2 centre de carantină și au constituit un număr de 41 patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat opt misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, șase dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și două misiuni pentru transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată. Cele șase misiuni de decontaminare au fost asigurate de Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a șapte ambulanțe SMURD și SAJ, precum și a două autospeciale destinate transportului de persoane.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 242 de locații, unde se află 402 de persoane în izolare voluntară la domiciliu, 1 persoană nu a respectat măsura izolării la domiciliu fiind sancționată contravențional și plasată în carantină instituționalizată. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră. A fost aplicată 1 sancțiune contravențională pentru încălcarea măsurilor impuse de Legea 55/2020, în valoare de 1.000 lei.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 de persoane se află în carantină (din care 2 persoane au intrat în carantină în ultimele 24 ore), iar 2.163 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 92 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 188 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).