COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au continuat să acționeze integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. Polițiștii au participat la peste 950 misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. De asemenea, au fost verificate aproximativ 1.200 persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. Totodată, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, participare la activități în spațiul public, Lg 61/1991 și alte contravenții, în valoare totală de peste 12.000 lei. La misiuni au participat și 5 patrule mixite polițist/polițist de frontieră.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 2 centre de carantină și au constituit un număr de 33 patrule mixte polițiști-jandarmi. A fost constatată o infracțiune în cooperare cu IPJ Mehedinți.

Pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru transportul unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasată în carantină instituționalizată. Cele cinci misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, patru dintre acestea constând în decontaminarea unor ambulanțe SAJ și o misiune pentru decontaminarea unei autospeciale destinate transportului de persoane.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 221 de locații, unde se află 360 de persoane în izolare voluntară la domiciliu, 4 persoane nu au fost găsite la domiciliu fiind sancționate contravenționale. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Legea 55/2020, în valoare de 13 000 lei.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 15 de persoane se află în carantină (din care din care o persoană a intrat în carantină și o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 2.259 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 200 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 59 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).