COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 264 persoane se află în carantină (din care 33 persoane au intrat și 5 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar 2.279 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 126 persoane au intrat și 11 persoane au ieșit în ultimele 24 ore )
■ În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat misiuni în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Mehedinți cu persoane care revin din afara granițelor țării.
■ Peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au fost angrenați în 565 de misiuni derulate în contextul prevenirii răspândirii infecției cu COVID 19.
Astfel, polițiștii au verificat aproximativ 300 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei.
De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 145 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de peste 290.000 lei.
■ Polițiștii au depistat doi bărbați, de 32 respectiv 19 ani, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei și au fost plasați în carantină instituționalizată.
■ Patrule mixte polițist-jandarm și patrule mixte polițist-polițist de frontieră au avut misiunea de a verifica persoanele izolate la domiciliu.
■ 48 patrule mixte ale Jandarmeriei și Poliției au verificat 808 persoane aflate în izolare în 66 de localități, iar 30 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină.
■ Pompierii mehedințeni au desfășurat opt misiuni pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în efectuarea unor acțiuni de decontaminare a autospecialelor aparținând ISU și IPJ, dar și a unei ambulanțe SAJ.
Totodată, un echipaj din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a asigurat transportarea unui grup de 13 persoane din Vama Nădlac la un centru de carantină din Mehedinți, ulterior trei dintre acestea fiind preluate de ISU Gorj.
■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 231 de locații, unde se află 568 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Polițiștii locali au aplicat 24 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020 în valoare de 32 500 lei.
În intervalul orar 19.00- 22.00, Poliția Locală a desfășurat misiuni de avertizare sonoră a populației.
■ Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.