COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat să acționeze integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. Polițiștii au participat la peste 1.000 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. Astfel au fost verificate peste 1.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. În aceste context, au fost identificate 7 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.500 lei, fiind plasate în carantină instituționalizată.

🔴De asemenea, au fost aplicate 61 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, pentru diminuarea impactului riscurilor, deplasarea /liberă circulație și alte contravenții, în valoare totală de 18.000 lei. La misiuni au participat și 5 patrule mixite polițist/polițist de frontieră.
Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 4 centre de carantină și au constituit un număr de 31 patrule mixte polițiști-jandarmi. Au fost contatate 3 infracțiuni în cooperare cu IPJ Mehedinți, fiind depistați 2 autori.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 214 locații, unde se află 356 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 15 de persoane se află în carantină (din care din care 7 persoane au intrat în carantină și 13 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 2.118 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 96 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 24 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).