COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii au participat la peste 800 de misiuni în cadrul cărora au verificat peste 700 de persoane și aproximativ 200 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost aplicate 71 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind diminuarea impactului riscurilor, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea liberă și alte contravenții, în valoare de peste 18.800 lei.

🔴36 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat patru misiuni de decontaminare a unor ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 112 de locații, unde se află 219 persoane în izolare voluntară la domiciliu.

Polițiștii locali au asigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 67 persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină și 15 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.736 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 156 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 12 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).