COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat să acționeze integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă.

🔴Astfel, polițiștii au participat la peste 600 misiuni specifice în cadrul cărora au verificat peste 800 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În acest context, polițiștii au idetificat un tânăr de 22 de ani, din Mehedinți, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Bărbatul a fost sancționat contraventional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind plasat în carantină instituționalizată. De asemenea, polițiștii au aplicat 56 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 33.000 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 4 centre de carantină, iar 45 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinate, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. La misiuni au participat și 5 patrule mixite polițist/polițist de frontieră.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, trei dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte trei pentru preluarea și transportul unor persoane, care au necesitat îngrijiri medicale sau au părăsit zona de carantină. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat trei misiuni de decontaminare a unor ambulanțe SMURD și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM).

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 114 locații, unde se află 224 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 82 de persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină și 27 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.592 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 177 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 32 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).