COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat să acționeze integrat, în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. În acest context, polițiștii au participat la peste 450 misiuni specifice în cadrul cărora au verificat peste 600 de persoane și peste 20 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.100 lei.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 4 centre de carantină, iar 38 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinate, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. La misiuni au participat și 5 patrule mixite polițist/polițist de frontieră.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat opt misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat șapte decontaminări ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, iar un echipaj de paramedici SMURD a asigurat transportul unei persoane, care necesita îngrijiri medicale, la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 113 locații, unde se află 225 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 108 de persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină și 29 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.447 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 253 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 11 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).