COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 500 de misiuni specifice în contextul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii Covid 19. Astfel, polițiștii au verificat 580 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor. În acest context, a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din Mehedinți, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și a fost plasat în carantină instituționalizată. De asemenea, au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, pentru nerespectarea prevederilor Lg. 61/1991 și alte contravenții, valoarea totală fiind de aproximativ 20.000 lei.

33 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat nouă misiuni, dintre care una pentru preluarea și transportul unei persoane care nu a respectat izolarea la domiciliu și opt pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 67 de locații, unde se află 128 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au asigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH a fost angrenat un echipaj de poliție locală de ordine publică.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 162 de persoane se află în carantină (din care 2 persoane au intrat în carantină și 32 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 991 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 162 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 21 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).