COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii au fost implicați în peste 380 misiuni specifice. Totodată, au fost verificate 370 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor.

🔴33 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 75 de locații, unde se află 144 persoane în izolare voluntară la domiciliu.

🔴Polițiștii locali au asigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. în dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală dintre care 7 echipaje de ordine publică si 3 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 192 persoane se află în carantină (din care o persoane au intrat în carantină și 23 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 850 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 231 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 67 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).