COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii au desfășurat peste 250 misiuni specifice. De asemenea, au fost verificate 320 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor.

🔴40 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat zece misiuni, dintre care una pentru preluarea și transportul unei persoane care a necesitat îngrijiri medicale și nouă pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 57 de locații, unde se află 111 persoane în izolare voluntară la domiciliu.

🔴Polițiștii locali au asigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH a fost angrenat un echipaj de poliție locală de ordine publică.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 214 persoane se află în carantină (din care 2 persoane au intrat în carantină și 30 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 686 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 312 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 42 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).