COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și sigurantei publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. În cursul zilei de ieri, 17 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au desfășurat peste 600 misiuni specifice.

46 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat patru misiuni, acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 40 de locații, unde se află 89 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au asigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH a fost angrenat un echipaj de poliție locală de ordine publică.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 242 persoane se află în carantină (din care 0 persoane au intrat în carantină și 9 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 416 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 173 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 73 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).