COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au desfășurat peste 450 de misiuni specifice.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 8 centre de carantină, iar 48 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinate, de a nu părăsi locația în care sunt plasate. La misiuni au participat și 5 patrule mixite polițist/polițist de frontieră.

🔴Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat nouă misiuni, șase dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane, iar trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au necesitat îngrijiri medicale.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 44 de locații, unde se află 98 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină. De asemenea, au organizat 20 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă. În dispozitivul comun cu IPJ MH a fost angrenat un echipaj de poliție locală de ordine publică.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 251 persoane se află în carantină (din care 0 persoane au intrat în carantină și 37 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 316 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 49 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 20 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).