COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴450 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinti au desfășurat 500 misiuni specifice. De asemenea, la misiuni au participat și 32 de patrule mixte polițist-polițist de frontieră.

🔴Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 12 misiuni, opt dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane, iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 46 de locații, unde se află 100 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Polițiștii locali au sigurat măsuri de protecție la Spitalul Județean de Urgență și la un centru de carantină.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 288 persoane se află în carantină (din care 1 persoane persoane au intrat în carantină și 30 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 287 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 14 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 11 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).