COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat actiunile pentru impunerea normelor în timpul Stării de Urgență. În acest context, polițiștii au participat la peste 700 de misiuni specifice, atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru prevenirea răspândirii Covid 19. Au fost verificate peste 850 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale prevederilor LG 61/1991, pentru fapte de natură economică și alte contravenții, în valoare totală de peste 18.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 30 de patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 8 centre de carantină. Au fost constituite 51 de patrule mixte politiști-jandarmi, care au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinate de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

🔴Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 23 de misiuni, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD și SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane, iar nouă pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 46 de locații, unde se află 101 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 317 persoane se află în carantină (din care 13 persoane au intrat în carantină și 30 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 284 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 0 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 4 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).