COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile pentru impunerea normelor în timpul Stării de Urgență. În acest context, polițiștii au participat la peste 600 misiuni specifice atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cât și pentru prevenirea răspândirii Covid 19. Au fost verificate peste 650 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale prevederilor Lg 61/1991 și alte contravenții, în valoare de peste 54.000 lei.

47 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 16 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 8 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 28 de patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 21 de misiuni, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar nouă pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 45 de locații, unde se află 98 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 334 de persoane se află în carantină (din care 15 persoane au intrat în carantină și 11 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 288 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 11 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 5 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).