COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au participat la peste 650 misiuni pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică și pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, polițiștii au verificat peste 700 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. Au fost aplicate 128 sanctiuni contravenționale pentru încălcări ale LG 61/1991, fapte de natură economică și alte contravenții, în valoare totală de peste 62.000 lei.
În cadrul misiunilor au participat și 32 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 18 misiuni, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar șase pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 58 de locații, unde se află 126 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de circulație rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 304 persoane se află în carantină (din care 30 persoane persoane au intrat în carantină și 14 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 359 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 24 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 33 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

🔴Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.