COMUNICAT DE PRESĂ

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 177 de persoane se află în carantină (din care 43 persoane au intrat și 5 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar 2.005 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 228 persoane au intrat și 0 persoane au ieșit în ultimele 24 ore).

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și Poliția Locală au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor negative, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În ultimele 24 de ore, peste 400 de polițiștii mehedințeni au participat la 464 de misiuni derulate în contextul prevenirii răspândirii infecției cu COVID 19.

Astfel, au fost verificate 1.529 persoane aflate în izolare la domiciliu și a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat 13 agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență, unde nu au constatat nereguli.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr.3/ 2020, în valoare de peste 171.000 lei.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, care nu a respectat măsură izolării la domiciliu. Acesta a fost condus în carantină instituționalizată sub paza și a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei.

19 patrule mixte ale Jandarmeriei și Poliției au verificat 415 persoane aflate în izolare în 50 localități. De asemenea, 34 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină. Jandarmii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 140 de locații, unde se află 401 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ Mehedinți au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Polițiștii locali au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 18.300 lei.

În intervalul orar 19.00 – 22.00, Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a desfășurat misiuni de avertizare sonoră a populației.

Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat o misiune de decontaminare a unei autospeciale aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Vă reamintim faptul că:
Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
1. a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
3. c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
4. d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
Circulația persoanelor are au împlinit vârsta de 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, face un apel către toți cetățenii județului Mehedinți să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă, să intre în contact cu cât mai puține persoane și să respecte prevederile legale.