COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 450 misiuni specifice în contextul asigurării unui climat de ordine și siguranță publica și pentru combaterea răspândirii COVID 19. În acest context au fost verificate peste 550 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. Au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale, dintre care 22 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de peste 63.000 lei.

52 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 27 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 6 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 34 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 29 de misiuni, dintre care 20 de decontaminare și nouă pentru preluarea și transportarea unor persoane, care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină. Dintre cele 20 de misiuni efectuate de către echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, 10 au fost pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, nouă pentru decontaminarea unor autospeciale destinate transportului de persoane și una pentru decontaminarea cortului amplasat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 49 de locații, unde se află 101 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 270 de persoane se află în carantină (din care 23 persoane au intrat în carantină și 15 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 353 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 61 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 5 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.