COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat optim de siguranță publică și pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. În acest context, polițiștii au participat la aproximativ 500 de misiuni specifice fiind verificate peste 600 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. Astfel, au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale, dintre care 28 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de peste 207.000 lei.

51 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 18 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 5 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 31 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 30 de misiuni, dintre care 23 de decontaminare și șapte pentru preluarea și transportarea unor persoane, care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină. Dintre cele 23 de misiuni de decontaminare, efectuate de către echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, 16 au constat în decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, iar alte șapte pentru decontaminarea unor autospeciale destinate transportului de persoane.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 34 de locații, unde se află 64 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 262 persoane se află în carantină (din care 30 persoane au intrat în carantină și 30 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 320 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 61 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 5 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.