COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 300 misiuni specifice atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 350 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. De asemenea, au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale, dintre care 46 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de peste 82.000 lei.

67 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 12 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 5 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 32 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 21 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, dintre acestea 14 au constat în acțiuni de decontaminare și șapte pentru preluarea și transportarea unor persoane, care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 14 decontaminări ale unor ambulanțe SAJ, dar și ale autospecialelor destinate transportului de persoane.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 38 de locații, unde se află 77 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 257 persoane se află în carantină (din care 45 persoane au intrat în carantină și 22 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 260 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 17 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 26 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.