COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 400 de misiuni specifice atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță,cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. În acest context, au fost verificate peste 900 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. De asemenea, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, dintre care 44 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de aproximativ 140.000 lei.

56 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 22  jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 6 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 33 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 15 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 11 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și patru pentru preluarea și transportarea unor persoane, care au tranzitat  județul sau au fost plasate în carantină. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 11 decontaminări ale unor ambulanțe SAJ, dar și ale autospecialelor destinate transportului de persoane.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 28 de locații, unde se află 54 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 234 persoane se află în carantină (în ultimele 24 ore- intrați 24 și ieșiți 9), iar 269 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (în ultimele 24 ore- intrați 18 și ieșiți 18).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.