COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 550 misiuni specifice atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii COVID 19. Astfel, polițiștii au verificat peste 600 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. De asemenea, au fost aplicate  63 de sancțiuni contravenționale, dintre care 42 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restrictionarea circulației în valoare totală de peste 139.000 lei.

53 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 15 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 6 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 33 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 21 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și șapte pentru preluarea și transportarea unor persoane, care au tranzitat  județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 14 decontaminări, dintre care opt ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, iar șase ale autospecialelor pentru transport personal, dar și victime multiple (ATPVM).

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 30 de locații, unde se află 61 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 219 persoane se află în carantină (în ultimele 24 ore- intrați 31 și ieșiți 34), iar 269 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (în ultimele 24 ore- intrați 12 și ieșiți 16).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.