COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 500 de misiuni specifice atât în contextul menținerii unui climat optim de siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. În această context, au fost verificate peste 650 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de  Starea de Urgență. Totodată, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, dintre care 27 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 13.400 lei.

61 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 18 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 7 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 34 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 13 misiuni, nouă dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat nouă decontaminări: patru ale unor ambulanțe SAJ și cinci ale autospecialelor pentru transport personal, două dintre acestea aparținând Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 115 locații, unde se află 289 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 222 persoane se află în carantină (din care 14 persoane au intrat în carantină și 19 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 273 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 37 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 514 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.