COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 500 misiuni specifice în contextul menținerii unui climat optim de siguranță publică și pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus. În acest context au fost verificate peste 700 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență. De asemenea, au fost aplicate 45 sancțiuni contravenționale, dintre care 29 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoarea totală de 50.900 lei.

62 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 14 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 7 centre de carantină. S-au aplicat 3 sancțiuni în valoare 4.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 32 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 14 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 10 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și 4 pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat  județul sau au fost plasate în carantină. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 10 decontaminări, cinci ale unor ambulanțe SAJ și alte cinci ale autospecialelor pentru transport personal.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la  111  de locații, unde se află  283 de persoane în izolare voluntară la domiciliu.
În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală,  dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație  rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 228 persoane se află în carantină (din care 19 persoane au intrat în carantină și 2 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 722 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 44 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 6 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun.  Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.