COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au participat la peste 450 de misiuni specifice atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. În aceste context, polițiștii au verificat peste 870 persoane privind modul de respectarea a măsurilor de izolare la domiciliu. Totodată, au fost aplicate 90 sancțiuni contravenționale, dintre care 30 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 183.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 31 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat 24 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 18 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și șase pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 18 decontaminări, dintre care 12 ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, iar șase ale autospecialelor pentru transport personal, dar și victime multiple (ATPVM).

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 128 de locații, unde se află 313 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 201 persoane se află în carantină (din care 15 persoane au intrat în carantină și 12 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 685 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 26 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 16 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

🔺️Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.