COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 500 misiuni specifice atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, polițiștii au verificat peste 1.200 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de peste 144.000 lei.

52 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat  persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 28 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 10 locații de carantină. S-au aplicat 2 sancțiuni în valoare de 20.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 34 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 15 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 11 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și patru pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat  județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 135 de locații, unde se află 332 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 198 persoane se află în carantină (din care 23 persoane au intrat în carantină și 23 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 675  de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 0 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 69 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.