COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 550 de misiuni specifice atât pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii COVID 19.ÎIn acest context, au fost verificate peste 1.100 persoane privind modul de respectare a măsurilor de izolare la domiciliu. Totodată, polițiștii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale dintre care 59 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de peste 145.000 lei.

49 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 44 persoane aflate în izolare la domiciliu în 10 localități, iar 14 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 10 locații de carantină. S-au aplicat 10 sancțiuni în valoare de 10.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 32 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 15 de misiuni, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD, SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de personal și 3 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 140 de locații, unde se află 329 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 12.000 lei.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 198 persoane se află în carantină (din care 16 persoane au intrat în carantină și 32 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 744 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 19 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 32 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.