COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au participat la peste 500 misiuni atât pentru asigurare unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 750 de persoane privind modul de respectare a măsurilor de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale, dintre care 65 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 390.000 lei.

În cadrul misiunilor au participat și 31 patrule mixte polițist – polițist de frontieră. Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 20 de misiuni, 16 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD, SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de personal și 4 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 140 de locații, unde se află 329 de persoane în izolare voluntară la domiciliu.

În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 6.000 lei.
În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 214 persoane se află în carantină (din care 27 persoane au intrat în carantină și 14 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 757 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 30 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 32 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.