COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 450 de misiuni specifice atât pentru asigurarea unui climat de ordine publică, pentru prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 800 de persoane privind modul de respectarea a măsurilor de izolare la domiciliu. Totodată au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, dintre care 54 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 190.000 lei.

61 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 35 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 9 localități, iar 16 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 10 locații de carantină. Jandarmii au aplicat 10 sancțiuni în valoare de 40.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 32 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 15 misiuni, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD, SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de personal și 3 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 151 de locații, unde se află 342 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 201 persoane se află în carantină (din care 2 persoane au intrat în carantină și 7 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 759 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 235 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 14 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.