Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, în cadrul acestor acțiuni au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât și rural, fiind verificate 600 de persoane și controlate peste 25 de societăți comerciale. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 16.500 de lei.
In trafic, au fost verificate peste 95 de mijloace de transport persoane.
Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități. În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat patru acțiuni, fiind verificate opt societăți comerciale. Echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat două misiuni, dintre care una pentru preluarea și transportul unei persoane confirmate cu Covid-19 și cea de-a doua pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD.
În cursul zilei de 20.02.2021, Poliția Locală a desfășurat următoarele misiuni:
– au fost verificate 85 persoane din 58 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic si biologic
– măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun in urma cărora au fost sancționate cu avertisment 8 persoane in conformitate cu prevederile Legii 55/2020.
Astăzi 21 februarie 2021, în județul Mehedinți, situația epidemiologică este următoarea:
-796 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
-5901 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei
(25 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore),
– 84 persoane internate,
– 170 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 236 persoane decedate de la începutul epidemiei.
Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 0,72. La nivelul județului Mehedinți, situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea:
1.VÂNĂTORI (2,02)
2. VOLOIAC (1,88)
3.GOGOȘU (1,59)