COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au participat la peste 330 misiuni specifice atat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. În acest context au fost verificate peste 1.000 de persoane privind modul de respectare a măsurilor de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale, din care 47 au fost pentru nerespectarea interdicțiilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 100.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 36 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat 10 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, șapte dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte trei pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat șapte decontaminări ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, ale autospecialelor pentru transport personal, dar și victime multiple (ATPVM), precum și a cortului amplasat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 48 de locații, unde se află 125 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. A fost aplicată 1 sancțiune contravențională pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 2.000 lei.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 199 de persoane se află în carantină (din care 9 persoane au intrat în carantină și 29 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 371 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 17 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 74 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

❗️Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.