Comunicat de presă

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, în cadrul acestor acțiuni au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare, vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind verificate 750 de persoane și peste 25 de societăți comerciale. Au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 6.500 de lei. In trafic, au fost verificate, peste 45 de mijloace de transport persoane.
Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.
În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat cinci acțiuni, fiind verificate opt societăți comerciale. De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat două misiuni, dintre care una pentru transportul a două persoane, iar cea de-a doua pentru decontaminarea unei ambulanțe SMURD.
În cursul zilei de 29.01.2021, Poliția Locală a desfășurat următoarele misiuni:
– au fost verificate 135 persoane din 79 locatii cu privire la noile masuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic si biologic
– măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun in urma cărora a fost sancționata cu avertisment 1 persoana in conformitate cu prevederile Legii 55/2020.
Astăzi, 30 ianuarie 2021, în județul Mehedinți, situația epidemiologică este următoarea:
– 718 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 5554 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei
(17 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore),
– 77 persoane internate,
– 177 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 217 persoane decedate de la începutul epidemiei.
Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 0,73. La nivelul județului Mehedinți, situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea:
1. PRISTOL (4,15)
2. ROGOVA (2,42)
3. VÂNJULEȚ (1,56)