COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la peste 800 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 280 persoane. De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 37.000 lei.

57  de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 77 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 18  localități, iar 10  jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 31 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 20 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte opt pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat  județul, au fost plasate în carantină sau necesitau ajutor medical. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 12 misiuni de decontaminare ale unor ambulanțe SAJ și SMURD, dar și a autospecialei pentru transport personal și victime multiple (ATPVM)

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la  45  de locații, unde se află 107 persoane în izolare voluntară la domiciliu.
În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală,  dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație  rutieră. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 4.000 lei.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 349 persoane se află în carantină (din care 18 persoane au intrat în carantină și 18 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 248 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 77 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 111 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun.  Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.