COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Peste 400 de poliție din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți au participat la 600 de misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu in cazul a peste 450 de persoane și 180 de locații carantinare/izolare. În acest context, au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare de aproximativ 213.000 lei.

62 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 113  persoane aflate în izolare la domiciliu în 23 localități, iar 17  jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. S-au aplicat 5 sancțiuni în valoare de 8.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 35 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat patru misiuni de decontaminare a două autospeciale proprii de transport și a două ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean. Totodată,  pompierii mehedințeni au asigurat două misiuni pentru transportul unor persoane, în vederea tranzitării județului Mehedinți sau pentru a fi carantinate.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 389 persoane se află în carantină (din care 20 persoane au intrat în carantină și 25 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 359 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 8 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 109 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun.  Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.