COMUNICAT DE PRESĂ

■ Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.
■ Peste 450 de polițiști au participat la 300 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 700 de persoane.Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat 16 agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 257.000 lei.
■ 58 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 167 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 33 localități, iar 27 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 13 locații de carantină. S-au aplicat 3 sancțiuni în valoare de 4.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 35 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.
■ Pompierii mehedințeni au efectuat zece misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat șase misiuni de decontaminare, dintre care trei pentru autospecialele proprii – o autospecială de transport și o autospecială pentru transport personal si victime multiple (ATPVM), două pentru ambulanțele SAJ, și una pentru locuințele modulare din Drobeta Turnu Severin. Totodată, pompierii mehedințeni au intervenit pentru transportarea unei persoane cu afecțiuni medicale, dar și pentru transportul a două persoane, care au intrat în carantină și în izolare la domiciliu.
■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 67 locații, unde se află 153 persoane în izolare voluntară la domiciliu.A fost aplicată 1 sancțiune contravențională pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 2.000 lei.
■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 391 persoane se află în carantină (din care 30 persoane au intrat în carantină și 40 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 595 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 23 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 135 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).
■ Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.