COMUNICAT DE PRESĂ

■ În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:
■ 460 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți au participat la peste 500 de misiuni, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Polițiștii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1.046 persoane și 489 locații de carantinare/izolare. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de peste 235.000 lei.

■ 50  de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 92 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 29 localități, iar 22 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 13 locații de carantină. S-au aplicat 9 sancțiuni în valoare de 13.300 lei. În cadrul misiunilor au participat și 6 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

■ Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore,  pompierii mehedințeni au desfășurat 12 misiuni, 10 dintre acestea pentru efectuarea unor acțiuni de decontaminare și două misiuni pentru asigurarea transportului unor persoane, care au fost preluate din județele Caraș-Severin și Dolj, pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat decontaminarea a șapte ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți, dar și a unor  autospeciale proprii: o  ambulanță SMURD și două autospeciale de transport.

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 74 locații, unde se află 119 persoane în izolare voluntară la domiciliu.
Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale  pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 22.000 lei.

■ Situația persoanelor carantinate și autoizolate la domiciliu ș este următoarea:

–          457 persoane se află în carantină, din care 4 persoane au intrat în carantină și 23 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore.

–          745 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 26 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 155 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore.

■ Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun.  Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.