Comunicat de presă

Astăzi, 28 octombrie 2020, în județul Mehedinți, situația epidemiologică este următoarea:
– 694 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 2035 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (29 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore),
– 145 persoane internate, din care 13 persoane internate la sectia ATI,
– 205 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 90 persoane decedate.

Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 1,11.

La nivelul județului Mehedinți, situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea:

1. GODEANU (2,62)
2. HINOVA (2,29)
3. POROINA MARE (1,80)
4. DROBETA TURNU SEVERIN (2,06)
5. BREZNIȚA OCOL (1,77)

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 500 de persoane și peste 35 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost verificate peste 60 de mijloace de transport în comun.

Astăzi, polițiștii de la transporturi au desfășurat o acțiune, în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor. La data de 28 octombrie 2020, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au acționat, pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2. La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi cu sprijinul reprezentanților CFR Călători. Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată și au acționat pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, în ultimele 24 de ore, pompierii au desfășurat șase acțiuni, fiind verificate 38 de obiective, dintre care: nouă unități de învățământ, patru primării, două instituții publice, două unități de alimentație publică și 21 de spații comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 16 misiuni, nouă dintre acestea pentru decontaminarea a 21 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Poliția Locală a făcut verificări la 337 de persoane din 264 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 4 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.