Comunicat de presă

🔴În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 500 de persoane și peste 50 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale dintre care 24 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 6.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 40 de mijloace de transport în comun.

🔵De asemenea, politiștii Secției Politie Rurala Simian s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza localității se afla in derulare un eveniment privat cu participarea mai multor persoane. Polițiștii au sancționat contravențional organizatorul evenimentul, cu amenda in valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Lg 55/2020, evenimentul fiind întrerup. Pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, polițiștii mehedințeni vor acționa atât în în uniformă, cât și în civil.

🔶️Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au verificat, în cursul zilei de ieri, 28 de obiective, dintre care cinci unități de învățământ, o primărie și 22 de societăți comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 14 misiuni, 10 dintre acestea pentru decontaminarea a 13 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale. Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

🔷️Poliția Locală a făcut verificări la 254 de persoane din 185 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 8 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 24 octombrie 2020, este următoarea:
– 767 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1914 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (32 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 108 persoane internate, din care 12 persoane internate la sectia ATI
– 189 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 90 persoane decedate

Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 0,92.
Municipiul Drobeta Turnu Severin – 1,68
Orașul Strehaia – 1,45
Comuna Breznița Ocol – 1,51
Comuna Cujmir – 1,18
Comuna Eșelnița – 1,04
Comuna Godeanu – 1,31
Comuna Hinova – 1,31
Comuna Izvorul Bârzii – 2,14
Comuna Ponoarele – 1,23
Comuna Punghina – 1,01
Comuna Șovarna – 1,79
Comuna Vlădaia – 1,88