COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 476 persoane se află în carantină (din care 20 persoane au intrat în carantină și 54 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 874 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 65 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 176 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore)

■ În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:
■ 450 de polițiști mehedințeni au participat la peste 550 misiuni, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1.324 persoane și 247 locații de carantinare/ izolare. De asemenea, polițiștii au aplicat 57 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 359.000 lei. De la începutul pandemiei au fost aplicate 1434 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.965.000 lei.

■ 51 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 101  persoane aflate în izolare la domiciliu în 11 localități, iar 12 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 13 locații de carantină. S-au aplicat 12 sancțiuni în valoare de 32.600 lei. În cadrul misiunilor au participat și 6 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

■ În  contextul aplicării măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat opt misiuni, șapte dintre acestea pentru efectuarea unor acțiuni de decontaminare și o misiune pentru asigurarea transportului unor persoane, care au fost preluate din județul Caraș-Severin pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți. Cele șapte acțiuni de decontaminare efectuate de echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au constat în decontaminarea a patru ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți, a două ambulanțe SMURD și a unei autospeciale de transport.

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 108 locații, unde se află 183 persoane în izolare voluntară la domiciliu.
Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale  pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 14.000  lei.

■ Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun.  Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.