Comunicat de presă

🔴În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 350 de persoane și peste 50 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale dintre care 25 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 3.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 50 de mijloace de transport în comun. Pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, polițiștii mehedințeni vor acționa atât în în uniformă, cât și în civil.

🔵Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, specialiștii Inspecției de Prevenire au verificat 20 de obiective, dintre care două unități de învățământ și 18 societăți comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 16 misiuni, 12 dintre acestea pentru decontaminarea a 14 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu. Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Poliția Locală a făcut verificări la 289 de persoane din 221 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport.

⬆️Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 23 octombrie 2020, este următoarea:
– 760 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1882 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (62 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 106 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI
– 168 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 90 persoane decedate

⚠️În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex F, vârsta 82 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 24.09.2020. În data de 22.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II dezechilibrat, neuropatie diabetică senzitivă motorie, arteriopatie diabetică obliterantă a membrelor inferioare, hipertensiune arterială grad II cu risc cardiovascular foarte înalt, cardiopatie ischemică cronică, insuficientă cardiacă clasa II NYHA, accident vascular cerebral sechelar cu hemipareză dreaptă.

Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 0,90.