Comunicat de presă

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 350 de persoane și peste 50 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 130 sancțiuni contravenționale, dintre care 116 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 16.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 55 de mijloace de transport în comun. Pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară, polițiștii mehedințeni vor acționa atât în în uniformă, cât și în civil.

Pompierii mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2. Specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat, în colaborare cu polițiștii mehedințeni, o acțiune de verificare a șase obiective, fiind vizate: un târg, o piață și patru spații comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 11 misiuni, pentru decontaminarea a 18 ambulanțe SAJ.

Poliția Locală a făcut verificări la 259 de persoane din 188 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 2 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 19 octombrie 2020, este următoarea:
– 851 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1711 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (8 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 93 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI
– 143 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 87 persoane decedate