Comunicat de presă

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 350 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuala. De asemenea, au fost verificate peste 10 de mijloace transport în comun.

În cursul zilei de ieri, 16 octombrie, pompierii mehedințeni au efectuat trei acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, fiind verificate 18 obiective, dintre care: 4 unități de învățământ, o primărie, 3 instituții publice și 10 societăți comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate 7 avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 11 misiuni, 10 dintre acestea pentru decontaminarea a 12 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar o misiune a fost pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale. Pompierii mehedințeni vor continua acțiunile și în zilele următoare, scopul fiind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2, precum și responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Poliția Locală a făcut verificări la 249 de persoane din 178 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră. În data de 16.10.2020, ora 21.35, echipajul de poliție locală, în timpul acțiunii de patrulare, a depistat, la intersecția străzilor Crișan cu Tabla Buții, un bărbat confirmat cu Covid 19, care părăsise fără acordul medicilor unitatea spitalicească unde era internat. A fost anunțată Poliția Municipiului și SAJ Mh, care a preluat persoana în cauză în vederea reinternării.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 17 octombrie 2020, este următoarea:
– 774 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1693 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (17 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 93 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI
– 134 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 87 persoane decedate