Comunicat de presă

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și  reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 200 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.De asemenea, au fost verificate peste 90 de mijloace transport în comun.

Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, cadrele Inspecției de Prevenire au efectuat două acțiuni, fiind verificate 18 obiective, dintre care: 4 instituții de  învățământ, 3 primării și 11 de societăți comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, care au constat în 8 avertismente si o amendă, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 13 misiuni, 9 dintre acestea pentru decontaminarea a 14 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 4 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Poliția  Locală a  făcut verificări la  150 de  persoane din 107 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 5 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 14 octombrie 2020, este următoarea:

–        622 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1638 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (21 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        83 persoane internate, din care 13 persoane internate la sectia ATI

–        121 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,

–        81 persoane decedate

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces la o persoană de sex F, vârsta 67 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 05.10.2020. În data de 13.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, status post artroplastie la genunghi, insuficiență renală acută, insuficiență venoasă cronică membre pelvine bilateral, hipotiroidism, boală de reflux gastrofaringian.

Un focar de coronavirus a izbucnit la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Sunt afectate:

– Secția chirurgie 9 pozitivi ( 7 pacienți, 1 asistentă, 1 infirmieră)

– secția diabet 4 pozitivi (1 medic, 3 asistente)

– secția oncologie ( 2 asistente, 1infirmieră)

-cabinet oncologie ambulatoriu (1asistentă)