COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 510 persoane se află în carantină (din care 42 persoane au intrat în carantină și 31 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 985 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 0 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 369 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore)

■ În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:
■ 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au efectuat peste 470 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu, în cazul a peste 1.000 de persoane și 413 locații de carantinare/ izolare. De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat 21 de agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. În acesta context au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 lei și au fost confiscate bunuri de peste 1.000 lei. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 73.000 lei.

■ 51 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 195 persoane aflate în izolare la domiciliu în 15 localități, iar 32 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 13 locații de carantină. S-au aplicat 11 sancțiuni în valoare de 28.300 lei. În cadrul misiunilor au participat și 5 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

■ În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au desfășurat 12 misiuni, dintre care una pentru asigurarea transportului unor persoane, care au fost preluate din județul Dolj pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți, o misiune pentru transportarea unei persoane supraponderale, iar alte 10 acțiuni au fost efectuate pentru decontaminarea unor autospeciale și ambulanțe. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat cinci decontaminări ale unor ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți, a efectuat patru misiuni de decontaminare a autospecialelor proprii și o decontaminare a unei autospeciale aparținând ISU Ialomița.

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 171 de locații, unde se află 218 persoane în izolare voluntară la domiciliu.
■ Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun.  Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.